Pages

Thursday, March 6, 2014

Cerita Hamil Part 2 : Simptom Hamil Cik Ateh

Actually takde simptom yang bleh buat cik Ateh rasa hamil..
Dah doc sahkan baru la tekedek- kedek sedar sendiri. Oooo patutla aku camtu, ooo patutla aku camni.. Hmmm
Gitula..

Ok part yang pertama

1) Kuat merajuk. (Ngan husband jela) dengan orang lain pandai jaga etika kihkih
Salah skit nak majuk, salah skit nak sentap, salah skit taknak makan. Ape ke teruk sangat aiih.. Kadang-kadang rasa hek eleh ko ni, ciput je kot. Dah moncong 14 depa.. Tapi mujur En chenta cool.. Dia layan je. Huwaa huwaa

2) Kuat makan + kuat minum air manis (bab ni budak-budak opis yang perasan)
Bila dorang tegur, eh ko dah kuat minum manis ar skg..? Loohh orang nak minum pun pelik ke.. Biarla.. * dalam hati macam sedih plk, nak minum pun kena soal. Bukan apa, cik Ateh kategori tak minat air manis, air mineral suka! Sedapppp hehe

Bab kuat makan tu lagi dorang pelik,selalu kalau cik Ateh dah makan nasik lemak, lunch jangan harap nak turun makan, abis kuat kirimkan beli cekodok $2.00 itu pun blum tentu abis. Sekarang ni pantang sebut, makan jejommmm sesaje.. Kihkihkih *pegang lengan sendiri dah sama besar ngan betis haiishh*
Siap beli roti gardenia 2 bijik yang 70sen tu, buat cover lapooo.. Ahhaaa

3)Badan terasa seram sejuk panas seperti nak demam tapi tak demam terutamanya di petang hari.

4)Angin yang banyak sendawa kuat kalau lambat makan.. *perangai baru.

5)Perut bawah macam lain, memulas macam beputar-putar pun ada.. pelik nak describe :P Tapi buat dek, pestime.. tak terfikir langsung, rasa macam nak period je..

Kot-kot ada simptom baru cik ateh bagitau :P


Post a Comment