Pages

Thursday, March 6, 2014

Eksaitednya Masuk Istana Comel Kami :)

Alhamdulillah 3/2/2014 lawyer dah call En Chenta, kunci rumah dah boleh amik!!
waaa eksaited tahap 3, indahnya rasa.. :D yelaaa start lepas kahwin sampi sekarang still duk umah mentua. Walaupun family mentua suma ok :) dalam hati sape yang taknak duk umah sendiri ye dok? :D

tengah hari lepas makan, kalut pecut g amik kunci dengan Ummi :)
Mana En chenta? dia koje hari tu.. Maklumlah cik Ateh keje KL, So cuti wilayah. kebetulan opis lawyer tu kat area umah ummi, so umi la jadi runner sekali ngan cik ateh.. heeh

dah amik kunci suma, dengar segala ceramah skit. makanya Alhamdulillah offically jadilah rumah ni "Syurga dunia" buat kami berdua :)

Malam lepas isya' pegi usha umah cane ke ceritanya. sebabnya masa pegi tengok rumah hari tu en chenta pegi dengan ummi je, cik ateh ada hal. pegi tengok rumah dengan MIL & FIL. Biasala rumah kalau bujang2 duduk .. hmmm faham2 jela. banyak benda yang nak kena betulkan.
Lampu, Kipas, kabinet dapur, bilik air nak kena sental, pintu utama pun nak kena tukar (kena makan anai2) bahaya tu, serangga buat keje dalam senyap.

Takpelah nak sangat hidup sendiri, pelan-pelan la ye sayang.. :)

lepas balik keje 6/2/2014 terus bedesup tengok rumah lagi :) semangat kan? hehe tengok apa yang patut nak beli buat modal nak start cuci, cadangnya sabtu 8/2/2014 jugak nak menyental/menyapu/mengemop/mengumpil umah ni. dah eksaited sangat nak masuk rumah :D
lepas chek suma, buat perkiraan suma nak cari tempat murah kitaorang pegi mydin putarajaya beli alat-alat cuci. antaranya:



  • Penyapu
  • Penarik air
  • Berus buang sawang
  • Berus sabut/dawai
  • baldi
  • Cebok/ Gayung
  • sabun
  • Pewangi lantai
  • Sarung tangan
  • kain pengelap

Total suma dalam RM100 oklah kan buat menyental rumah :)

Tengok la rumah yang serba kekurangan ni.. bersepah camni lagi semangat nak sental!! hooyeahhh :D



Post a Comment